Over Frida

Mijn naam is Frida Derksema (1979), sinds 2011 begeleid ik opstellingen en verzorg ik individuele begeleiding vanuit mijn eigen praktijk 'Opstellingenhuis
Om thuis te komen bij jezelf en op je plek in het grotere geheel
'.

Kernwoorden over mij tijdens mijn werk zijn:

  • Zorgvuldig
  • Invoelend
  • Zachtaardig
  • Open
  • Ervaringsgericht
  • Analytisch

 

Toen ik in 2000, middenin mijn wetenschappelijke studie Psychologie, voor het eerst kennismaakte met het opstellingenwerk was het voor mij een thuiskomen. Hierbij was mijn (hoog)gevoeligheid niet een handicap zoals ik het toen in het dagelijks leven kon ervaren, maar een meerwaarde. Dat er zoveel meer is waaraan we verbonden zijn, dan we op het eerste gezicht zien, opende voor mij een nieuw werkveld waarin ik me onderdeel voel van een groter geheel en de diepte van het leven kan ervaren.  

De basishouding in het opstellingenwerk is ‘Alles wat er is, mag er zijn’. Voor mij was, en is, dit een verademing, er zit geen veroordeling in. Het biedt een openheid en ruimte waarin ik graag in contact ben met anderen en welke ik meebreng als ik opstellingen en individuele trajecten begeleid. Mijn analytisch denkvermogen als Psycholoog, combineer ik met mijn intuïtie. 

 

Mijn levenspartner en onze kinderen (2013 en 2016) zijn de spiegels waarin ik dagelijks kijk, waar ik de liefde in terug zie en ook de stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling die ik nog maken kan.

 

Mezelf bijscholen, supervisie en intervisie volgen blijf ik steeds doen, je bent met dit werk tenslotte je eigen instrument. Zorgvuldigheid en zorg dragen voor een zo goed mogelijke bedding vind ik belangrijk.

 

En last but not least: ik koester de dierbare vriendschappen met vriendinnen en vrienden waarmee ik (soms al (bijna) een leven lang) samen oploop.

 

Een beknopt overzicht over mijn opleidingen en werkervaring zie je hier.
Je kunt ook mijn LinkedInprofiel bekijken.